maanantai 10. tammikuuta 2011

Oma koti kullan kallis

Ja kullan maailmanmarkkinahintahan on pilvissä.

Olemme Partanaaman kanssa varovasti alkaneet suunnitella uuden kodin hankkimista. Nykyisestä pidämme, mutta rivitaloyhtiössämme on asumiskulut karanneet täysin käsistä. Itse pidän taloyhtiömuotoisesta asumista ja sen tuomasta turvasta ja helppoudesta, mutta jossain menee siinäkin kustannusten kipuraja. Ja se raja on nyt kirkkaasti ylitetty.

Eilen kävimme katsomassa ekaa mahdollista asuntoa. Jostainhan homma on taas aloitettava, jotta saa tuntuman siihen, mitä on tarjolla ja mihin hintaan. Asunto oli oikein kiva, hintakin sopivassa haarukassa. Mukavasti sai uskoa siihen, että kyllä me kivan kodin itsellemme löydämme tälläkin kertaa.

Partanaama haluaisi omakotitalon, minä taas ehkä priorisoin edelleen rivitalo- tai paritaloasumista. Kun veljeni perheineen etsi asuntoa muutama vuosi sitten, saivat he moninaisiin toiveisiinsa välittäjältä hyvän vinkin. "Listatkaa 10 tärkeintä uuden kodin ominaisuutta. Jos löydätte sellaisen jossa seitsemän osuu kohdalleen, ostakaa asunto heti. Parempaa ette todennäköisesti löydä."

Se, löydämmekö uuden kodin viikon vai vuosikymmenen päästä, on Herran hallussa. Ja ensin toki myymme tämän vanhan. Aikaa voi mennä paljon tai vähän. Uutta kotia kohti silti mennään.

Taidanpa aloittaa sen kymmenen kohdan listan tekemisen nyt heti.

3 kommenttia:

  1. Onnea uuden etsintään ja nykyisen myyntiin! Me etsimme tätä omaa päivänpesäämme vain viisi vuotta :))

    VastaaPoista
  2. Olisi kiva kuulla, mitä sun listaan päätyy. :)

    VastaaPoista
  3. @lady: Palaan listan kanssa tänne, jahka se on saatu valmiiksi:-)

    VastaaPoista