sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Koska nää juhlat loppuu?Typy sai kutsun juhliin. Seurakunta kutsui kaikki tänä vuonna neljä vuotta täyttävät kirkolle kemuihin. Sinne siis suunnistimme viime torstaina.

Yleensä varsin reipas Typy meni aivan puihin kun astelemme kirkkoon sisään. Neiti piiloitui selkäni taakse ja kieltäytyi sanomasta ihan ystävällisille ja mukaville kirkon työntekijöille sanaakaan.

Istahdimme muiden juhlakalujen kanssa kirkkosaliin kuuntelemaan mitä tädeillä ja sedillä oli sanottavaa. Kun juhlamenot olivat kestäneet ehkä viisi minuuttia Typy esitti ensimmäisen kerran kysymyksen "Koska nää juhlat loppuu, äiti?" Sama kysymys toistui noin 10 kertaa.

Noin kymmenen minuutin kohdalla Typy oli rentoutunut ja saavuttanut hetkeksi jonkinasteisen juhlatunnelman. Kesken papin puheen tyttö kajauttikin iloisen hersyvästi: "Äiti, sulla taitaa olla korvassa makkara." Ja päälle kunnon pikkutyttökikatusta.

Nukketeatteriesityksen seuraaminen meni mallikkaasti, mutta laululeikkien aikana iski Typyyn taas ujous. Huuli väpättäen tyttö kieltäytyi ehdottomasti osallistumasta moiseen touhuun. Ei hän tosin ollut ainoa; aika monta muutakin äitiä ja isisä siinä oli pikkujuhlijoita rohkaisemassa leikkiin.

Kakkukaan ei oikein neidille maistunut.

Hassuinta oli se, että kotona Typy kertoi Partanaama-isukille innoissaan, kuinka kivat ja hauskat juhlat olivat olleet. Tutkimattomia ovat lasten ajatusten juoksut.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut nelivuotiaalle! Täällä seurakunta järjestää vuosittain kymppisynttärit.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Varsinainen synttäripäivä on vasta 1,5 kk päästä mutta mukavaahan se on aloittaa juhlinta ajoissa:-)

  VastaaPoista
 3. Moikka, tulin vastavakoilulle ;) Tunnistan tuon täysin! Saattaa olla niin, että paikanpäällä kaikki tuntuu tytöstä yhdentekevältä tai jopa puhtaasti kurjalta, ja sitten on kuitenkin ollut "tosi kivaa". Omituista!

  Paras muisto on siitä, kun päätin viedä tytöt balettia katsomaan. Pähkinänsärkijä oli kappaleena. Nuorempi, 8 v, katsoi silmät auki ja ihan hiljaa esityksen läpi, ja totesi sen jälkeen: "mä en tajunnu tosta mitään. Mutta se oli ihanaa!" :)

  VastaaPoista
 4. Etukäteisonnittelut! :-)

  Meillä ihan samaa touhua menossa, meillä se vaan kohdistuu balettiin! Millään ei saada tolkkua, että tykkääkö tyttö käydä siellä vai ei, kun sanalliset ja sanattomat viestit ovat niin ristiriidassa keskenään. Katsotaan vielä pari kertaa ja jos ei ala selkeästi kääntymään plussan puolelle niin otetaan tyttö vielä kasvamaan lisää.

  VastaaPoista