Eilen tärähti postilaatikkoon joku Anttilan kataloogi, jota iltapalaa syödessäni selailin. Kuinka ollakkaan, juutuin tutkimaan sivuja joissa oli esillä Reiman ja Lassien haalareita. Olen molempien tuoteitta pitänyt ihan laatukamana, ja ollut vielä siinä uskossa että Reimatec on jotenkin erityisen hyvä tuote verrattuna esim. perus-Reimaan.
Anttilan lehdykkä ansioitui siinä, että se kertoi mm. myymiensä haalarien (Reima, Reimatec, Lassie, Lassie G-tech) vesipilariluvun, joka kertoo ulkoilupuvun vedenhylkivyysominaisuudesta. (Ko. ominaisuus on mielestäni ainakin Etelä-Suomen talvessa se tärkein.) Yksinkertaisesti: Mitä korkeampi luku on, sen vedenpitävämpi vaate. Vettähylkivänä pidetään materiaalia, jonka vesipilariluku on 1 000 mm. Vedenpitävän kankaan tulee kestää vähintään 2 000 mm:n vesipilari. Sadeasuksi vaate luokitellaan, jos sen vesipilari yltää 3 000 mm:iin. Tämä menee nyt vähän hifistelyksi, mutta tässä ko. haalareiden vesipilariluvut:
- Reimatec: 10 000
- Reima: 10 000
- Lassie: 500
- Lassie G-tech: 4000
Lopputulemani tästä pohdiskelusta on kai se, että nimen perusteella ei pidä ostaa tai luulla mitään. No, se kai tämän ikäisen ihmisen pitäisi muutenkin tietää. Pitäisi jaksaa perehtyä noihin tuotetietoihin eikä vaan tuijottaa brändiä. Onneksi Anttila jelppaa:-)
Ps. Taidan tilata Kuluttaja-lehden
Pps. Vai onko sittenkin niin, että tuo vesipilariluku on ihan jonninjoutava suure...
Äitiyspakkauksen vanupuku on muuten, ylläriylläri, Lassie (ainakin meillä :D). Reiman ja Reimatecin oleellinen ero on se, että Reiman saumoja ei ole teipattu, Reimatecin on. Se ei riitä, että kangas pitää vettä, jos saumat ei pidä :). Joten yleisesti myyjät sanovat, että Reima hylkii vettä ja Reimatec pitää vettä :). Ja on se luku vähän jonninjoutava, mutta ei aina, riippuu käyttäjästä. Meillä ei istuskella vielä pitkiä aikoja maassa, märässä, vaan mennään ja mennään. Eli meille riittäisi vähempikin. Mutta sitten kovemmassa käytössä, kun istutaan pitkään maassa rakentamassa lumilinnaa tai ihan vaan jos ei osaa vielä kävellä, niin sitten sitä painetta kankaalle tulee enemmän ja tarvitaan suurempaa lukua.
VastaaPoistaMutta tuli kyllä ihan yllätyksenä, että Reimassakin on noin iso vesipilari. Hankausarvotkin on musta ihan yhtä oleellisia, koska väittäisin, että Reima menee helpommin puhki kuin Reimatec, joten reiästä kyllä sitten pääsee vesi :P. Ja tuossa Lassien Gtechissäkin suurin idea taitaa olla se, että se kestää tosi suurta hankausta.
Äitiliini: sähän oletkin ihan guru näissä:-) Viestisi selvensi paljon. Tuo hankausarvo tosiaan on varmaankin ihan yhtä tärkeä. Tosin meidän muksut eivät ole vielä koskaan saaneet yhteenkään haalariin reikää aikaiseksi. Vaikka siis ulkoilemme paljon ja ipanat ovat kontanneet, ryömineen, pyörineen ja tiesmitätehneet ihan kaikenlaisissa sääoloissa ja maastoissa.
VastaaPoistaEli siis luvut joutuvat taas ihan uuteen valoon kun tiedän äitiliinin kertomat faktat:-)
Kuinkakohan paljon muuten ostopäätöksiin vaikuttaa nämä tekniset ominaisuudet ja kuinka paljon esim. tuotteen ulkonäkö? Fifty-sixty?
Reimasta sen verran, että ainakin Reiman Kiddo haalareissa on haalarin alaosan saumat teipattu (Reiman sivuilta tämä tieto). Uskon, että aika harva lapsi oikeasti tarvitsisi ulkovaatteet, joissa vesipilaariarvo on luokkaa 10 000. Osa lapsista ulkoilee tietysti säällä kuin säällä ja makaa tyyliin kuralätkössä, jolloin tarvitaan vaatteelta täyttä vedenpitävyyttä. Mutta meillä ainakin ollaan sen verran laiskoja, että "koiranilmoilla" pysytään sisällä ja ulkoillessa on tapana katsoa, ettei lapset mene uittamaan itseään mihinkään lammikkoon. Tosin kaikesta juuri kirjoittamastani huolimatta ostan lapsilleni ulkovaatteita, joissa vähintäänkin housuissa/haalarin alaosassa on teippaus, ihan varmuuden varalta ;-)
VastaaPoistaKorjaus edelliseen. Reiman Kiddo haalareissa siis alaosan tärkeimmät saumat teipattu. Sama homma tietääkseni Lassien G-tech haalarissa.
VastaaPoista