keskiviikko 24. elokuuta 2011

Myrkkymekko

Päivän uutiset nostavat taas mukavasti ahdistuskerrointa.

Greenpeacen teettämässä tutkimuksessa 14 maailmanlaajuisesti tunnetun vaatemerkin tuotteista löytyy myrkyllisiä aineita. Merkkien joukossa olivat muun muassa H&M, Adidas, Converse, Nike ja Puma.

Vaatemerkeistä ainoastaan Nike ja Puma ovat sitoutuneet poistamaan myrkkykemikaalit tuotantoketjuistaan ja tuotteistaan.

Löydetyt myrkyt (nonyylifenolietoksylaatti ja nonyylifenoli) ovat vesieliöille erittäin haitallisia ympäristömyrkkyjä. Aine on ihoa syövyttävää ja ärsyttää voimakkaasti silmiä. Aineen epäillään aiheuttavan myös sikiövaurioita.

Joka kerta kun näitä vaatteita pestään, vaarallisia aineita pääsee vesistöihin.

Pukeudutko sinä tai lapsesi myrkkymekkoon?

6 kommenttia:

 1. Vinkkinä eräs fb-ryhmä https://www.facebook.com/puhtaatvaatteet Tuolta löytyy aiheeseen liittyviä uutisia. :)

  http://www.puhtaatvaatteet.fi/puhtaat_vaatteet/kampanjat/tappajafarkut/hyvat-pahat-ja-rumat/

  "Farkkumerkkien "hyvät, pahat ja rumat"


  Viime kuukausien aktiivisen kampanjoinnin seurauksena moni tunnettu merkkiyhtiö
  on tunnustanut hiekkapuhalluksen vaarat ja luopunut terveydelle haitallisen työmenetelmän käytöstä poistamalla hiekkapuhalletut tuotteet mallistoistaan. Tappavan trendin aallonharjalla ratsastaa yhä silti usea kansainvälinen brändi.

  Esimerkiksi luksusmerkit Armani sekä Dolce & Gabbana ovat kieltäytyneet yhteistyöstä hiekkapuhalluskieltoa ajavan kansainvälisen Clean Clothes -kampanjaverkoston kanssa. Myöskään merkkejä Lee ja Wrangler valmistava VF Corporation ei ole julkisesti sitoutunut hiekkapuhalluskieltoon.

  Niin ikään suosikkimerkki Dieseliltä vaaditaan toimenpiteitä hengenvaarallisen muotivillityksen lopettamiseksi.

  Tappavan työmenetelmän käytöstä ovat puolestaan luopuneet muun muassa farkkuvalmistajat Levi's, Versace, Benetton, Pepe Jeans, Replay sekä skandinaavinen muotijätti H&M."

  Ihanaa boikotti-henkeä ihmisille!! :))

  VastaaPoista
 2. Taitaa löytyä meiltä noita kaikkia merkkejä :(
  Eipä varmaan auta sekään, että vaatteet pestään ennen ensimmäistä käyttöä. Toivottavasti muutosta tulee.

  Palaan vielä tuohon alempaan juttuun. Jos ryhmiksen lapsimäärät ylittyvät, pitäisi varalasten mennä muualle. Esim. päiväkotiin jossa ylitys siis sallittua tai toiselle hoitajalle jolla vajausta. Niin meilläkin toimitaann. Kun omia hoitolapsiani on pois, tulee minulle toisen hoitajan lapsia. Ja se maininta miten saa poiketa tai ei saa löytyy päivähoitolaista.

  VastaaPoista
 3. hei, sinusta ei ole hetkeen kuulunut? :) mitä kuuluu?

  VastaaPoista
 4. Hei! varailit kirpparillani kolme pipoa. Haluatko ne vielä? Laitatko mulle s-postia munminmy(at)hotmail.com niin tiedän jos laitan ne takaisin myyntiin.
  Vai onko mulla mennyt mailisi ohi?

  VastaaPoista
 5. Moi
  Voitit blogissani Tiger-kaupan lahjakortin. Laita yhteystiedot sähköpostiin katjuskaisen at gmail.com, niin laitan kortin tulemaan.

  VastaaPoista