keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Kaspar, Melchior ja Balthasar


Törmäsin uutiseen, jossa kerrottiin, että suomalaiset ovat ihan pihalla monien uskonnollisten juhlapyhien viettämisen syistä. Joulun "syy" kai sentään on kaikille tuttu, mutta pääsiäinen onkin jo kimurantimpi juttu. Loppiaisesta nyt puhumattakaan.


Viitisen vuotta sitten pääsiäisen aikoihin istuin työpaikkani lounaspöydässä. Firman talousjohtaja, maisteris-ihminen, yllätti ilmoittamalla ettei hänellä ole mitään käsitystä siitä, miksi pääsiäistä vietetään. Kirkkoon rouva kyllä kuului, mutta tämä asia nyt vaan oli jäänyt hämärän peittoon.


Joku menneiden vuosien Miss Suomista arveli maamme itsenäistyneen "joskus 50-luvulla." Eräs entinen poliitikko taas väitti Muumien olevan Astrid Lindgrenin piirtämiä virtahepoja.


Eihän kukaan meistä tietenkään ole mikään joka alan asiantuntija, mutta joillakin yleissivistyksen aukot ovat pelottavan suuria. Tulee miettineeksi, että miten oikeastaan on edes voitu välttyä jonkun tiedon omaksumisesta.


Omaa yleissivistystään voi testata vaikkapa täällä.

Ai niin, se loppiainen. Se on itämaan tietäjien Betlehemiin saapumisen muistopäivä. Mutta tiedättekös tietäjien nimet?

3 kommenttia:

 1. No paljonkos sait pisteitä?

  Minä just kokeilin ja 17 tuli kasaan. Noloin oli se, että en muka tiedä, että missä on autossa jarru. Ja just tulin autolla kotiin :)

  VastaaPoista
 2. http://www.youtube.com/watch?v=yiTIG8k6bxc&playnext=1&list=PL9B97FB3B4A9F092B&index=41

  tää oli ainoa joka tuli mieleen ja sitten tosta Balthasarista tietenkin tämä:
  http://www.lyrics007.com/Yup%20Lyrics/Balthasar%20Oli%20Naisten%20Mies%20Lyrics.html

  VastaaPoista
 3. Rva Kepponen: samat pisteet kuin sulla:-) Tosin se vika kysymyshän ei enää ollut ajan tasalla.

  VastaaPoista